Nya Polo

Nya Polo - Nu beställningsbar

Pålitlig, komfortabel och sportig.

Med den nya sportiga och kraftfulla designen ser nya Polo mer självsäker ut än någonsin. Ett urval designpaket öppnar dessutom upp stora möjligheter att göra bilen mer personlig och egen. Nya Polo är uppgraderad även invändigt – nu erbjuder den avancerade instrumenteringen Active Info Display, ett förvaringsfack med sladdlös smartphoneladdning och nya infotainmentsystem med skärmar upp till åtta tum. Den avancerade tekniken märks bland annat i körassistanssystem som områdesövervakning Front Assist med fotgängarskydd Pedestrian Monitor, tillvalet döda-vinkeln sensor och parkeringshjälp genom tillvalet Park Assist. Och familjen växer: medan nya Polo beats speglar tidens puls, är GTI-versionen redo för de mer sportiga förarna.

 

Ny design.

Det första som fångar ögat är tornadolinjen. Den markanta designlinjen sträcker sig från fronten längs dörrarna och runt till nya Polos bakparti. Den långa motorhuven och de horisontella linjerna ger fronten ett bredare och spänstigare intryck. Den sportiga looken, de kompakta dimensionerna och de korta överhängen signalerar maximal körupplevelse.

Du kan välja till designpaket med bland annat sportstolar med kolfiberlook, högblanka inredningsdetaljer i en mängd färger, svart tak, sportiga lättmetallfälgar och mycket mer. De ger dig ett brett utbud av möjligheter att skapa din egna unika Polo.

Mer komfort.

Nya Polo erbjuder Active Info Display som tillval. De vanliga mätarna bakom ratten har ersatts av en 26 cm bred digital skärm, där du kan välja vilken information som du vill se – hastighetsmätare, varvräknare, info och fakta om körningen, navigationssystemets kartbild eller information från andra körassistanssystem.


Med nya Polo kommer också nya infotainmentsystem med stora skärmar. Som tillval kan du välja extremt användarvänliga touch-skärmar upp till 8 tums storlek. Den trådlösa smartphone-laddningen är ytterligare ett bekvämt tillval.

Områdesövervakaren Front Assist är standard. Den håller automatiskt avståndet till fordonet framför. Kombinerat med fotgängarskydd, Pedestrian Monitoring, kan systemet upptäcka hinder som dyker upp utan förvarning och bromsa bilen automatiskt, inom systemets begränsningar.

Du kan nu för första gången välja döda-vinkelnsensorn, Blind Spot, till Polo. Systemet kan uppmärksamma föraren på fordon i döda vinkeln, där föraren inte kan se dem. Park Assist, den mest bekväma parkeringsassistenten från Volkswagen, är ett annat nytt tillval för Polo. Den inte bara parkerar bilen utan att föraren behöver styra, den hjälper också till med att hitta rätt parkeringsplats.

 

För individualister: Polo beats och Polo GTI.

Som kontrast har Polo GTI karaktäristiskt sportiga detaljer, som till exempel bikakemönstret i grillen, röda ränder, röda bromsok, dubbla avgasrör och spoilers med GTI-märkning. Interiören tar GTI-looken vidare, genom bland annat sportratten med dekorsömmar och den typiska GTI-växelspaken. Polo GTI personifierar GTI-själen med de sportiga köregenskaperna och den exceptionella designen.¹ Nya Polo GTI finns ännu inte till salu, och därför gäller Direktiv 1999/94/EC för den.
² Dekorfoliering kan visa tecken på slitage och ålder, särskilt när den utsätts för direkt solsken, efter en period på 1 till 3 år eller till och med inom ett år i mycket heta klimat. Om dekorfolieringen behålls på bilen kan det uppstå optiska skillnader mellan lacken som skyddats under folieringen jämfört med lacken som utsatts för väder och vind.