Tjänsteutbud

Tjänsteutbud

Ladda ner som pdf här

Nya Scania

Vi säljer nya Scaniabilar enligt kundens behov och önskemål. ScaniaKomplett är en serie genomtänkta fordonsspecifikationer med enkel beställning, kort leveranstid och konkurrenskraftigt pris. Med påbyggnad i samarbete med välrenommerade påbyggare där Scania ger dig trygghet och tar garantiansvar för hela fordonet. Ett optimerat fordon som är redo att sättas i arbete direkt.

Påbyggnader

Genom vårt samarbete med ledande professionella påbyggare kan vi sälja kompletta fordon. Klara att tas i bruk direkt efter leverans från Atteviks Lastvagnar.

Nya släp

Vi kan även tillgodose behov av kompletta ekipage med bil och släp i ett paket. Självklart kan du också köpa släpet separat från oss.

Begagnade bilar och släp

Vi har alltid ett urval av bra begagnade bilar och släp hos oss, titta in på www.atteviks.se eller ring någon av våra säljare. Finansiering via Scania Finans I samarbete med Scania Finans erbjuder vi en rad intressanta och förmånliga finansieringsalternativ: traditionell avbetalning, finansiell eller operationell leasing. Våra finansieringsalternativ kan även kopplas ihop med service- och reparationsavtal (grönt kort) vilket ger kostnadskontroll och enklare administration.

Scania Hyr

Vid brist på fordon, driftstopp, tillfälliga eller nya uppdrag kan det löna sig att hyra en ny Scania. Vi hjälper till med uthyrning för olika transporter.
Klicka här för mer info...

Kunniga och aktiva verkstäder

Våra verkstäder är alltid uppdaterade med den senaste tekniken och verktyg för att klara av allt från de enkla till de mest komplicerade reparationer. Vi utför tillsyner och reparationer på Scania, andra lastbilsmärken, släp, påbyggnader och kyla. Vi är en av Scanias godkända verkstäder och är ackrediterade för färdskrivare och för att "släcka 2:or".

Skadeverkstad

I Jönköping har vi en modern skadeverkstad där vi reparerar ditt fordon om olyckan varit framme.

Tvätthall

I Nässjö, Jönköping och Kalmar kan vi tvätta ditt fordon. I Jönköping finns möjlighet att själv tvätta dygnet runt.

Hydraulik

Vi hjälper dig med allt som rör hydraulik. Från kranar till tippar, lastväxlare och påhängstruckar. I Jönköping, Växjö och Älmhult samarbetar vi med Hydroscand med egen tillverkning av hydraulslangar. Allt för att korta ner ledtiden hos oss på verkstaden.

Alkolås

Vi monterar och kalibrerar alkolås i ditt fordon.

Transportkyla

I Jönköping, Växjö och Kalmar har vi möjlighet att hjälpa dig med att utföra service, reparation samt årliga kontroller av kylaggregat på lastbilar/släp och bussar.

Allison automatväxellåda

I Växjö har vi ett samarbetsavtal med IM-Transmission och Allison Automatväxellådor, vilket ger oss en fördjupad kunskap och en ökad tillgång till specialverktyg.

Scania Assistance 24t

Vi har jour dygnet runt via Scania Assistance för att alltid vara tillgängliga. Vid problem ring 042-100 100 så kommer vi.

Originaldelar och tillbehör

Vi lagerför de mest förekommande delarna till Scania och släpvagnar. I butiken hittar du en mängd olika tillbehör.

Bromsanpassning

Harmoniserar bil och släp vid bromsning? Om inte låt oss justera så att optimal bromskraft på alla hjul uppnås.

Axelinställning

Rullar bilen eller släpet tungt, sliter däck eller drar det mycket bränsle? Det kan bero på felaktigt ställda axlar, låt oss kontrollera och justera axlarna.

Lånebil

Vid service- eller reparation finns möjlighet till lånebil.

Tillsynsavtal

På alla Scania kan tillsynsavtal tecknas med bättre koll och fasta priser. Vid avtal gäller max 24, dvs ersättning utgår för stillestånd enligt fastställd taxa om bilen inte blir klar inom 24 timmar.

Grönt Kort

På alla nya Scania kan service- och reparationsavtal, så kallat Grönt Kort, tecknas med full kontroll och skötsel med fasta priser. Vid avtal gäller max 24, dvs ersättning utgår för stillestånd enligt fastställd taxa om bilen inte blir klar inom 24 timmar.

Förarstöd

Scania förarstöd är ett stödsystem som i realtid vägleder dig med tips och feedback för att förbättra din körstil. Förarens "poäng" visas kontinuerligt i procent för varje kategori och han kan följa upp sin förbättring med hjälp av färddatorn.

Vad mäts?

  • Körning i backar: Användning av växlar, gaspedal och vridmoment i kuperad terräng
  • Förmåga till förutseende: Förarens förmåga att förutse olika situationer, utifrån accelerationer och fartreduktioner samt intervallet mellan acceleration och inbromsning
  • Bromsanvändning: Effektiv användning av standardoch tillsatsbromssystemet (Scania Retarder och avgasbroms)
  • Val av växlar: Välja växel och växla efter motorbelastning och terräng

Lagring av färdskrivardata

Gör det enklare genom att vi tankar ur och lagrar data från färdskrivare och förarkort. Åkeriet kan även sköta detta själv.

Trådlös färdskrivarenedladdning

Spara tid genom automatisk nedladdning från bilen Scanias färdskrivarportal.

Uppföljning fordon

Den här tjänsten ger rapporter som skickas till den e-postadress som valts. Rapporten ger en grundläggande översiktsbild över din fordonsflotta.

Uppföljning fordon Analys

Tjänsten för analys passar särskilt bra för åkerier som vill fokusera på både fordon och förare. Med hjälp av denna tjänst kan Fleet Management Portalen nås från varje dator och få tillgång till all den information som finns i tjänsten Uppföljning med mera.

Uppföljning fordon Kontroll

Kontrolltjänsten består av en serie tjänster. Med den här tjänsten har du kontroll över din fordonsflotta, var den befinner sig och vart den är på väg med hjälp av kartfunktioner, Spårning av fordon och Geofencing.

Förarutbildning

Vill du få mindre reparationer, spara bränsle, mer delaktiga chaufförer och mindre utsläpp? Scania har kompletta utbildningspaket för att klara nya kraven inom YKB.

Alternativa bränslen

Scania går inte bara på diesel. RME, biodiesel, Ethanol (E95), biogas och vanlig gas fungerar utmärkt för utvalda transporttjänster.

Ecolution

Tillsammans med Scania kan vi miljöoptimera varje fordon till ett så lågt CO2-utsläpp och bränsleförbrukning som möjligt genom bl.a. förarcoachning.

Lokala variationer i serviceutbudet kan förekomma.