Audi Service-Team

Vårt Audi Team

VM i Wien nu avklarat.
 

Deltagarna i Audi Twin Cup kan bara komma till toppen genom att visa lagarbete, nära samarbete mellan servicerådgivare, reservdelstekniker och tekniker är avgörande för att uppnå goda resultat. Final tävlingarna pågick i två dagar i Wien, 73 lag från Audis världsomspännande återförsäljarnät kvalificerade i nationella tävlingar som omfattar mer än 3600 lag med totalt cirka 10 000 deltagare.

Den totala vinnaren av årets Audi Twin Cup blev Turkiet som följdes på andra plats av Servicerådgivare och tekniker från Finland, medan teamet från Slovakien tog tredjeplatsen.

Teamet från Atteviks i Jönköping nådde tyvärr ingen topp placering i finalen. Teamet gjorde en mycket stark insats men tog sig tyvärr inte hela vägen. Vi gör ett nytt försök nästa år, men då skall vi först klara tävlingarna i Sverige på ett lika bra sätt som förra året.
Vi är stolta över vårt team som vi uppnått ett bra resultat med tanke på den hårda konkurrensen, att jämföra oss med de bästa lagen i världen gör att vi fokuserar ännu mer på vårt arbete. Vi har lärt oss en hel del och de insikter vi fått kommer att ta oss framåt i vår dagliga verksamhet.

Den internationella final i Audi Twin Cup hålls varje år. Alla återförsäljare som har ett återförsäljarkontrakt med AUDI AG är berättigade att tävla i Världsmästerskapen i Service och teknik.

 
Torsdag 10/9:

Bilar i långa rader och bilar in action! Teamet förbereder sig för ett av tävlings momenten på bild 3.

 

 

 

 

Onsdag 9/9:
Nu börjar tävlingen

Team Sweden

Tisdag 8/9:

Atteviks Audi-Team på plats i Wien och taggade till max!

 
Måndag 31/8:

Möt vårt A-Team som åker till VM i Wien.

Henrik Gustin – Master Technician

Har arbetat hos oss i 27 år

Ramon Apelt –  Expert inom Chassi, Klima & värme

Har arbetat hos oss i 12 år

Fredrik GustavssonExpert inom Service, motor & komforteletronik

Har arbetat hos oss i 5 år

Bente DüringerCertifierad Servicerådgivare

Har arbetat hos oss i 5 år

Alexander VolmerdalCertifierad Servicerådgivare

Har arbetat hos oss i 8 år

Toni Fredriksson – Certifierad Reservdelstekniker

Har arbetat hos oss i 16 år

 

Så den samlade erfarenhet i gruppen blir 73 år, kompetens att tillsammans luta sig på som ett team.

 

Fredag 28/8:

Genomgång av komfort elektroniken inför VM i Wien.

 

Teamet går igenom den senaste tekniken samt hur den fungerar, Audi Sverige har skickat en bil till oss som teamet har möjlighet att klämma och känna på inför Audi Twin Cup finalen.

 

Till hjälp så bistår Christoffer Häggstam, lärare på generalagentens egen skola i Södertälje.

 

En av bilarna som kommer att vara testobjekt under VM är den faceliftade Audi A6.

Bilen som Audi Sverige har tillhandahållit för att vi skall lära oss mer är en A6 Avant 3.0 TDI 320HK quattro med tiptronic växellåda.

Bilen är bland annat utrustad med kamerabaserad indikering av hastighetsbegränsning, Audi connect och Audi phone box, omgivningskameror,  nattsiktsassistent med markering av identifierade fotgängare och mycket, mycket mer.

Allt för att teamet skall få en chans att lära sig mer om den allra senaste tekniken innan vi åker.

 

 

Torsdag 27/8:

Audi Twin Cup är premiumbiltillverkaren Audis världsmästerskap i service och teknik. Nu i februari korades Atteviks Audi team som vinnare av Audi Twin Cup Sverige. Därför åker vårt team till Wien den 8 September. Enastående teknikkunskap och kundfokus var avgörande faktorer för att lyckas i tävlingen. Förstklassig service handlar om lagarbete och det har vårt team lyckats med, och är med detta klassade som bäst i Sverige. När tekniker, reservdelsmedarbetare och servicerådgivare arbetar hand i hand och använder sina produktkunskaper samt är kundorienterade, blir verkstadsbesöket till en serviceupplevelse. Utöver specialistkompetens, är nära och effektivt samarbete mellan servicerådgivare, reservdelsmedarbetare och servicetekniker den primära avgörande faktorn för att uppnå högsta prestanda i våra arbetssituationer.

Varje år ställer tekniker, reservdelsmedarbetare och servicerådgivare från olika Audiåterförsäljare världen runt upp i Audi Service World Championship och tävlar med sina kunskaper och färdigheter i olika grenar. Från avancerad feldiagnostisering till kundomhändertagande samt optimal avhjälpning av simulerade fel – vid Audi Twin Cup sätts hela serviceprocessen på prov.

Till VM så har 38 länder kvalificerat sig från hela världen – varav Sverige då representerade av vårt Team på Atteviks.