Vi har just nu problem med vår telefoni till verkstaden i Jönköping (Gäller VW, Skoda, SEAT, CUPRA). Vänligen maila till oss så återkopplar vi så snart vi kan.

AtteviksElbilar frågor och svar

Fler köpare väljer elbilen – hitta rätt miljöbil för dig

Senaste åren har intresset för miljöklassade bilar ökat stort och allt fler ser fördelar med att köra en bil som drivs av miljöbränsle. Klimatfrågor intresserar många och därför är miljöbilar, framför allt eldrivna bilar, attraktiva. Kunderna vill vara med och påverka vårt CO2-avtryck. Utbudet utökas kontinuerligt vilket ger fler kunder möjlighet att köra en miljöbil. I vår FAQ ger vi svar på de vanligaste frågorna gällande elbilar och andra miljöbilar.

– Vår uppgift är att hjälpa våra kunder i sin transformering mot miljöbilar. Våra säljare är utbildade på den nya tekniken och är till stor hjälp då det finns en osäkerhet hos kunderna med räckvidd, laddning med mera. Vi har även ett hållbarhetstänk på begagnade bilar och gör så mycket vi kan för att minska vårt klimatavtryck med mindre kemikalier vid tvätt och rekond. Även reservdelar återvinner vi så mycket vi kan, utan att ge avkall på säkerheten.

Vanligaste frågan – hur lång är räckvidden?

Hur långt du kommer på en laddning skiljer sig mellan de olika bilmodellerna. Räckvidden för en elbil påverkas på motsvarande sätt som förbrukningen hos en fossilbil, som går på bensin eller diesel. Körstil, hastighet, temperatur och bilens klimatanläggning är faktorer som påverkar hur långt du kan köra.

Vi på Atteviks är återförsäljare för Volkswagen, Audi, SEAT, CUPRA, SKODA och Volkswagen Transportbilar. I våra butiker finns flera olika miljöbilar. Allt ifrån rena elbilar, hybridbilar till gasbilar som drivs på biogas.

Tyst och säker körning

Det har tidigare funnits frågetecken kring säkerheten gällande elbilar. Men faktum är att en elbil testas på motsvarande sätt som en bränslebil och klassas som lika säker. Bilens batteri är placerat i botten på bilen, vilket gör den stabil ute på vägen. Elbilen är även utrustad med ett inbyggt motorljud för att öka säkerheten i bland annat stadsmiljö.

– Många som köpt eller leasar en elbil går nog inte tillbaka till en bensin- eller dieselbil, eftersom elbilen är väldigt tyst och behaglig att köra, utan att kompromissa med körglädjen, säger Ted Granman, försäljningschef Atteviks Audi.

Elbil är billigare över tid

Det är inte alltid lätt att räkna på hur mycket ett bilköp kommer kosta över tid. En elbil är ofta lite dyrare i inköpspris jämfört med en bensin- eller dieselbil, vilket många ser som ett hinder. Men det många glömmer är att räkna på bilens totala kostnader. El är betydligt lägre i pris än fossila drivmedel, vilket gör elbilen billigare i drift. Även kostnaderna för service och underhåll är lägre för en elbil, eftersom de generellt sett kräver mindre servicearbete. Så för de flesta blir en ren elbil ett billigare alternativ i långa loppet.

Ebilen – mest sålda bilen i december

I september förra året introducerades Volkswagen ID.3 på svenska marknaden. En ren elbil, tillverkad helt koldioxidneutralt. ID.3 blev den mest sålda elbilen under 2020 och toppade även listan över Sveriges mest sålda personbil under december. Ökningen av sålda miljöbilar innebär att CO2-utsläppen minskar på vägarna, vilket är en mycket positiv utveckling för klimatet.

Ökad efterfrågan på miljöbilar 2021

Vi ser en stadig utveckling på marknaden för miljöbilar. Pierre Nilsson, försäljningschef Atteviks SEAT & CUPRA, menar att trycket kommer öka stort bara det kommande halvåret. Även marknaden för miljöklassade transportbilar växer och vi på Atteviks erbjuder nu flera olika modeller som drivs på el och gas.

– Intresset och efterfrågan finns och nya produkter med bättre kapacitet och räckvidd är på gång från fabriken. Vi får nog vänta något år till innan vi klara samma räckvidd som en personbil, säger Stefan Håkansson, försäljningschef Atteviks VW Transportbilar.

Miljö – en viktig del hos Atteviks

För oss på Atteviks är miljö och hållbarhet en viktig del i det vardagliga arbetet. Både i företagets interna utveckling och i externa samarbeten. Läs mer om vårt miljöarbete här ».

Har du några frågor kring våra miljöklassade bilar? Du är välkommen att kontakta oss med dina frågor i formuläret nedan eller kontakta någon av våra säljare.

Ställ en fråga

Hittar du inte svar på din fråga här ovanför kan du ställa den i detta formulär så lägger vi till den bland frågor och svar. Vill du även ha svaret mailat till dig så fyll även i din mailadress.

Favoriter

Jämför bilar